بهداشت در مدارس بهداشت در مدارس

 

 

ارتقا سلامت دانش آموزان دختر از طریق راهبری آموزش تغذیه، آهن یاری و مکمل یاری با ویتامین D

برنامه ارتقا سطح سلامت دانش‌آموزان دختر از طریق آموزش تغذیه و آهن یاری هفتگی و مکمل یاری ویتامین "ددر مدارس متوسطه اول و دوم دختر از راهکارهای عمده پیشگیری و کنترل کم‌خونی فقر آهن و ویتامین "داست. وجود ریزمغذی‌ها در برنامه غذایی برای حفظ سلامت، رشد مطلوب و فراهم ساختن زمینه مناسب برای یادگیری در دوران تحصیلی ضروری است. از ریزمغذی‌های مهم آهن و ویتامین "داست. کمبود آهن موجب خستگی و ضعف‌، بی‌حوصلگی و بی‌تفاوتی و عدم تمرکز و افت تحصیلی و کمبود ویتامین "دموجب عملکرد نامناسب سیستم ایمنی و کاهش استحکام استخوان‌ها و عضلات می‌گردد.

به دلیل اهمیت موضوع و سلامت و تقویت جسمی دانش آموان عزیز ، آموزشگاه در طرح مکمل یار همکاری  نموده و با تهیه قرص های مکمل از مرکز بهداشت استان توسط مربی بهداشت تحویل گرفته و با برگزاری جلسات توجیهی به اولیا و دانش آموزان و سفیران سلامت آموزشگاه آن ها را از چگونگی اجرای طرح آگاه نموده است.

برگزاری جلسه توجیهی توسط مربی بهداشت برای دانش آموزان از طریق تهیه پاورپوینت

 

 

برگزاری جلسه توجیهی توسط مربی بهداشت سفیران سلامت کلاسها از نحوه توزیع

 

 

دسته بندی نمودن قرص های مکمل و تهیه آب و لیوان برای دانش آموزان 

 

توزیع به سفیران سلامت

 

 

توزیع در کلاس ها توسط سفیران سلامت هر کلاس با نظارت دبیرآن ساعت

 

 

تاریخ درج: 98/9/23

ایستگاه سلامت ایستگاه سلامت

تالاسمی

 از بیماری های ژنتیکی و یک اختلال خونی ارثی بوده که در آن، تعداد هموگلوبین‌ها و سلول‌های خونی سرخ در بدن فرد مبتلا به این بیماری از حالت نرمال کمتر است. هموگلوبین ماده ایست در گلبولهای قرمز که آن‌ها را قادر به حمل و انتقال اکسیژن می‌سازد. هموگلوبین پایین و تعداد کم سلول‌های خونی، می‌تواند موجب کم خونی شود و شما را به خستگی مبتلا کند. کم خونی شدید می تواند به اعضای بدن صدمه زده و در نهایت منجر به مرگ فرد مبتلا شود. بیماری تالاسمی حدود ۲۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است و از شایع ترین بیماری های ارثی در ایران است. انواع تالاسمی ها ناشی از جهش های ژنتیکی هستند که باعث تولید گلوبین های معیوب می شوند، در حالی که وجود هموگلوبین برای رساندن اکسیژن به بافت ها ضروری است.

پیشگیری

در حال حاضر موثرترین راه پیشگیری از بیماری تالاسمی غربالگری این بیماری در سطح جمعیتی و سپس بررسی ملکولی افرادی می‌باشد که در غربالگری در زمره افراد تحت خطر طبقه‌بندی شده‌اند. برای این منظور در ایران برنامه کشوری غربالگری تالاسمی توسط وزرات بهداشت در حال انجام می‌باشد

به دلیل اهمیت موضوع، از مرکز بهداشت شهرستان در خواست گردید تا جهت ارتقای سطح آگاهی دانش آموزن پایه نهم ، کارشناسی برای ارائه مطالبی در این زمینه معرفی نمایند. لذا سرکار خانم لشکرآرا، از مرکز بهداشت الزهرا در مورخ 98/10/23  در سالن آموزشگاه، توضیحات خود را در رابطه با این بیماری به همراه پرسش و پاسخ دانش آموزان مطرح نمودند. 


 

****************************************

نتیجه تصویری برای ‫ویتامین C‬‎

ویتامین c چه نقشی را در بدن ایفا می کند ؟

* ویتامین سی نقش مهمی را در جریان فعل و انفعالات بدن ایفا می کند.

* ساخت کلاژن (جهت التیام زخمها)

*مقاومت علیه عفونت های بدن

* کمک به ساخت هورمون های بدن

*متابولیسم چربی،پروتئین

* عملکرد ماهیچه ها و سلولهای عصبی.

* شکل گیری استخوان.

* در هماهنگ سازی جذب آهن توسط بدن

مصرف ومقدار نیاز بدن به ویتامین c

 ویتامین C در بدن نمی‌ماند و نیاز به مصرف مداوم دارد . مصرف مقدار زیادی پرتغال در روز می‌تواند باعث افزایش ویتامین C در بدن شود ، اما فردا دوباره نیاز به مصرف ویتامین C دارید .

بزرگسالان نیاز به حداقل ۴۵ میلی‌گرم ویتامین C به‌صورت روزانه دارند ، مقدار بهینه ویتامین C در آقایان ۹۰ میلی‌گرم ، خانم‌ها و پسران نوجوان ۷۵ میلی‌گرم و ۶۵ میلی‌گرم برای دختران نوجوانان در روز است .

منایع غذایی ویتامینc 

پودر فلفل قرمز ،فلفل دلمه‌ ای زرد ،گل‌ کلم ،آویشن تازه ،کلم فندقی (کلم بروکسلی)فلفل سبز ،جعفری تازه برگ خردل ،غلات غنی‌شده ،رزماری خشکفلفل قرمز ،شاهی (تره تیزک) ،کلم بروکلی ،کیوی آناناس ،گوجه‌ فرنگی کلم قرمز ،توت‌ فرنگی ،گوجه‌ فرنگی خشک ،پیازچه ،ریحان خشک

                               گرمک ،گشنیز خشک ،پودر میخک ،انبه ،زعفران ،پرتقال

نشانه های کمبود ویتامین c

خونریزی لثه و بینی ، بهبودی ضعیف زخم ، خستگی ، کاهش ایمنی بدن تا عفونت میتوانند به دلیل کمبود ویتامین C در بدن باشند .

کمبود شدید ویتامین C می‌تواند منجر بیماری اسکوربوت شود ، که به علت کمبود ویتامین C ، بدن قادر به تولید کلاژن یا جذب آهن نیست .

پیام های بهداشتی کوتاه پیام های بهداشتی کوتاه

تراکت دیابت-بهداشتیها

نمایش محتوای وب نمایش محتوای وب

 بهداشت روانی

بهداشت روانی؛ یعنی داشتن احساس آرامش و امنیت درون و به دور بودن از اضطراب، افسردگی و تعارض های مزمن روانی. از منظر دیگر، بهداشت روانی؛ یعنی بهره مندیاز سلامت ذهن و اندیشه و تفکر. درصد قابل توجهی از بیماری های جسمانی، ریشه روان شناختی دارند و بهره مندیاز بهداشت روان می تواند بر سلامت جسم اثر مثبتی داشته باشد. از آن سو، سلامت جسم نیز بستر مناسبی برای رسیدن به احساس امنیت درون و سلامت ذهن و روان است.

اهم فعالیت های انجام شده در هفته بهداشت روان 98 :

تشکیل کمیته برنامه ریزی هفته بهداشت روان (مدیر آموزشگاه ،معاون آموزشی ،مشاور،معاون پرورشی،مربی بهداشت، نماینده دبیران)
نواختن زنگ هفته بهداشت روان با حضور مشاوران در برنامه صبحگاهی
تهیه روز شمار ” هفته بهداشت روان ” ونصب در تابلوی دانش آموزان
شاداب سازی همگانی در مدرسه جهت ایجاد شور و شوق در دانش آموزان با پخش آهنگ های مربوطه در زنگ تفریح
 
صحبت مشاور ومربی بهداشت آموزشگاه در مورخ 98/7/30 با استفاده از پاور پونت و سخنرانی در مراسم صبحگاه در زمینه شعارهفته بهداشت روان و عوامل موثر در سلامت روحی و روانی
برگزاری انتخابات همیاران مشاور ، تهیه سوگند نامه ومنشور اخلاقی و نیز وظایف همیاران با تشکیل اولین جلسه همچنین پخش سرود همیار مشاور در زنگ تفریح
 
 
 
سخنرانی  مربی بهداشت آموزشگاه پیرامون نقش تغذیه وبهداشت در سلامت روان برای دانش آموزان
سخنرانی توسط سرکار خانم غفاری مدیریت محترم آموزشگاه در ارتباط با اخلاق و روابط سالم بین فردی
تهیه مقاله توسط دانش آموزان و ارائه آن ها طی هفته بهداشت روان در مراسم های صبحگاهی
صرف صبحانه سالم به مناسبت هفته بهداشت روان
برگزاری مسابقه نقاشی و مقاله نویسی در رابطه با بهداشت روان
برگزاری مسابقه ورزشی (آمادگی جسمانی) در هفته بهداشت روان
 
****************
تاریخ درج:98/9/20